Monet yrittäjät ja toimintaansa aloittelevat yhteisöt pohtivat, milloin tilintarkastajalle on tarvetta. Moni voi luulla, että tilintarkastusta vaaditaan kaikilta yhteisöiltä. Toiset eivät välttämättä tiedä, milloin tilintarkastajan palveluista voisi olla juuri heidän yhtiölleen apua tai miten paljon lisäarvoa vapaaehtoinen tilintarkastus voi tuoda omistajille ja muille sidosryhmille.
Epävarmuutta saattaa aiheuttaa myös alan tuntemattomuus ja lakitekstien kiemuraisuus. Tilintarkastusta käsittelevissä teksteissä ja tilintarkastajien puheissa vilisee paljon sanoja kuten aktivointi, tase-erä, varaston arvostus ja kehittämismenot. Lisäksi sanat tilintarkastaja, kirjanpitäjä ja tilitoimisto voivat helposti sekoittua keskenään. Kokosimme avuksesi tilintarkastaja-suomi -sanakirjan, josta tulet löytämään meidänkin tilintarkastajien käyttämiä sanoja auki selitettyinä.
tilintarkastaja–suomi -sanakirja:
Tilintarkastaja
Henkilö, joka tarkastaa yhteisön tilikauden kirjanpidon, tilinpäätöksen ja hallinnon. Päävastuullinen tilintarkastaja (nimikirjaimilla KHT, HT tai JHT) allekirjoittaa tilintarkastuskertomuksen. Ollakseen auktorisoitu tilintarkastaja, tulee suorittaa HT, KHT tai JHT-tentti, joiden suorittamiskelpoisuus saadaan riittävällä pohjakoulutuksella sekä työkokemuksella. Tilintarkastajia kutsutaan usein myös termillä ”tilkkari”.
Tilintarkastustoimisto/-yhteisö
Tilitoimisto
Kirjanpitäjä
Tilinpäätös
Tuloslaskelma
Tase
Tase-erittelyt
Varaston arvostus
Kehittämismenot
Aktivointi
Suunnitelman mukaiset poistot
Yhtiökokous
Hallituksen kokous
Due Diligence
Osakassopimus
Onko tilintarkastus ajankohtainen? Kaipaatko konsultoivaa tilintarkastuskumppania? Tutustu tilintarkastuspalveluihimme tai jätä tarjouspyyntö. Asiantuntijamme ovat sinuun pian yhteydessä!
Comments